Bebek yatağı nasıl olmalı?

Bebeğinizin yatağını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta yatağın sertliğidir. 0-12 aylık döneminde bebeklerin yatağa gömülmemeleri, yüz üstü dönmemeleri ve kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için orta sertlikte yataklar tercih etmelisiniz.
Bebekler için doğru yatak seçimi nasıl olmalı?
Yeni doğan bebekler için yatak seçimi onlar için oldukça önemlidir. Doğru yatak seçininde yatağın sertliği, boyutu, malzemesi ve kalınlığına kadar birçok önemli ayrıntıya dikkat edilmesi gerekmektedir.
Bebek yatağının sertliği nasıl olmalıdır?
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır. Ayrıca yeni doğan bebeklerde yumuşak yataklar gömülme riski sebebiyle tercih edilmemelidir.
Bebek yatağının boyutu nasıl olmalıdır?
Bebekler için yapılan yatak seçimlerinde bir diğer önemli konu ise yatağın boyutudur. Bebekler vakitlerinin çoğunu yataklarında geçirdikleri için o esnada hareket kabiliyetlerinin sınırlanmaması adına yatağın boyutu bebeğin kilosu ve boyuna göre ayarlanmalıdır. Yeni doğan bebekler için 60×120 cm boyutlarındaki bir yatak yeterli olurken 6+ aylık bebekler için en iyi tercih 80×130 cm boyutlarıdır. Bebek odanız yeterince geniş ise ve bebeğinizle beraber uyumak istiyorsanız 100×200, 120×200 gibi ölçüler sizin için daha uygun olacaktır.
SuiBaby&Kid, hem yeni doğan hem de sonrasında kullanabileceğiniz bir çocuk yatağı sunuyor. Bebeklerin 0-12 aylık döneminde yatağın sert yüzeyi üstte kalacak şekilde kullanılıyor, bebekler 12 ayı tamamladıktan sonra ise lateks yüzey üste gelecek şekilde yatağın kullanımı öneriliyor.
YENİ DOĞAN BEBEK YATAĞI NASIL OLMALI?
- Yeni doğan bebeklerde yukarıda saydığımız ve en kötüsü de ani ölüm sendromu yaratabileceğinden dolayı yastıksız bir zeminde yatırılmalıdır. Bebeğin yatağında dolgu hayvan ve yastıklar bulunmamalıdır.
- Yine aynı şekilde bebeğin ani ölüm sendromu risklerinden dolayı yumuşacık içine gömüleceği yataklarda yatırılmamalıdır.
- Bebeğin yatağı ne çok sert ne de yumuşak olmalı.
- Yatağın doğal ürünlerden yapılmış olması en ideali. Satın alırken kansorejen ve sentetik bir yatak olmadığından emin olmalısınız.
- Bebeğin yatağının yün döşek ve pamuk olmamasına dikkat edin. Sünger bir yatak bebeğin daha rahat uyumasını sağlayacaktır.
- Bebeğin vücut ölçülerine uygun bir yatak olmalıdır. Kalın yorgan ve battaniyeler kullanılmamalıdır.